top of page

Zo plannen wij onze content in!

Om je bereik te vergroten - en daarmee jouw doelgroep aan te spreken - is het vooral belangrijk dat je goed zichtbaar bent. Het inplannen van de content voor jouw sociale kanalen kan je daar bij helpen. We nemen jullie mee in hoe wij dit aanpakken!Het is voor ons natuurlijk fijn dat de content bestaat uit al het moois wat jullie met z'n allen creëren. Nou hebben we in een eerder blogpost al eens vermeld dat hier behoorlijk wat tijd in gaat zitten. Zeker gezien het aantal tags van @female_frames op dagelijkse basis. Het geeft ons daarom rust dat wij altijd dezelfde routine gebruiken om onze feed van fijne plaatjes te voorzien.


Tip - Weet wat je wil laten zien

Het is belangrijk om voor jezelf te bepalen wie jouw doelgroep is. Wil je graag geboekt worden voor bruiloften? Plaats dit dan ook! Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar een feed vol baby's levert je vaak alleen maar meer aanvragen voor newborn-shoots op. Door te laten zien wat je graag zou willen vastleggen, bereik je eerder jouw ideale klant. Jullie, de Females, zijn ónze doelgroep. We willen daarom zoveel mogelijk inspirerende beelden delen, waarbij wij jullie weer aantrekken. Om ervoor te zorgen dat onze feed geen chaotische bedoeling wordt, hebben we een bepaalde strategie gemaakt achter onze posts.Onze routine

Stap 1: We beginnen met het bepalen van de weekonderwerpen. Een aantal staan bij ons al vast, dat wil zeggen dat we op maandag altijd een quote of vraag met jullie delen, op dinsdag hebben we plek voor de "Talent Tuesday" en woensdag is altijd een foto met betrekking tot een bruiloft. Op donderdagen wisselen we af tussen een bepaalde topic of een challenge, vrijdag is voor de "Friday Favorite" en in het weekend plaatsen we een link naar een nieuwe blog!
Stap 2: Wanneer we bepaald hebben wat de onderwerpen gaan zijn, is het scrollen, scrollen en nog eens scrollen. Om tijd te besparen zoeken we vaak allebei op een ander onderwerp. "Kijk jij even naar knappe stellen voor Friday Favorite? Dan zoek ik ons talent deze week!". Komen we in ons scroll-proces iets tegen voor de ander, dan is dit natuurlijk mooi meegenomen :-)


Stap 3: Zodra we het perfecte plaatje hebben gevonden zorgen we er meteen voor dat we deze opslaan. Ook is het voor ons belangrijk dat we checken of deze fotograaf al vaker is genoemd. We willen iedereen een eerlijke kans geven, dus zorgen voor genoeg afwisseling. Deze houden wij dus ook zorgvuldig bij in onze spreadsheet. We hadden al eens gezegd dat we van de lijstjes zijn, toch?!
Stap 4: Het generen van templates. Op basis van de content zijn er bepaalde weekonderwerpen waarbij we een standaard template hebben. Zo wordt de Friday Favorite altijd in een story geplaatst waarop jullie kunnen stemmen, maar hebben we ook de quote wekelijks in hetzelfde jasje. Dit zorgt voor eenheid én voor rustpunten op onze feed. Het oog wil ook wat!

Stap 5: Wanneer de foto en de fotograaf aan de voorwaarden voldoen, plaatsen we deze - op volgorde van dag - in onze gezamenlijke map in de iCloud. Hierin vinden we alle foto's terug die wij ooit gebruikt hebben. Zo weten we ook zeker dat we geen dubbele posts plaatsen. In de opmerkingen vermelden we wie de fotograaf is, zodat we geen spelfouten maken.
Stap 6: Inplannen maar! Welk programma je hiervoor gebruikt is natuurlijk hartstikke persoonlijk. Wij kozen ervoor om gebruik te maken van PLANOLY. Zodra de week compleet is, plannen we in deze app alles in. Je upload de foto, zet er de gewenste tekst bij en geeft aan wanneer de post - wel al dan niet automatisch - geplaatst dient te worden. Dat scheelt een hoop tijd! Ook vinden wij het fijn om te zien hoe onze feed er uit komt te zien. Zo kun je aanpassingen doen waar nodig. Twee zwart/wit beelden naast of onder elkaar krijgen wij bijvoorbeeld al kriebels van.


We zijn natuurlijk heel benieuwd hoe jullie dit doen! Wie weet pakken jullie het wel compleet anders aan dan wij en zit daar nog een gouden tip tussen. Laat het vooral weten in de reacties, daar help je misschien een ander weer mee :-)


Liefs,

Gaby & Daphne


121 weergaven0 opmerkingen
bottom of page