top of page

Where it all began!

Yes, je ziet het he-le-maal goed.. Vanaf vandaag zullen er wekelijks gezellige, informatieve (gast-)blogs verschijnen op de website van Female Frames. Er is zo ontzettend veel wat we met jullie kunnen en daarom dus ook willen delen. Lees je mee?Foto door: Hannah Rosalie Photography || Locatie: Studio Røst, Den Haag

Voorstelrondje

Denk je eens in dat we met z'n allen in een kringetje zitten. Ja, alle 3900+ Females. Wauw wat zijn we inmiddels met veel! Het is dat ongemakkelijke moment dat we de voorstelronde moeten houden. Wat ga je over jezelf vertellen? Je goede eigenschappen? De dingen die je stiekem toch net iets te beschamend vindt? We nemen jullie gewoon mee in ons avontuur.


Wij zijn dus Gaby en Daphne en sinds juli 2021 de trotse gezichten achter dit platform. We kenden elkaar hiervoor inmiddels al 4 jaar met dank aan onze gezamenlijke passie. We begonnen onze wilde rit tijdens onze opleiding aan de Fotovakschool in Rotterdam. We waren meteen het gevreesde duo voor docenten, want we konden het heel, misschien iets teé gezellig met elkaar vinden. De eerste paar weken werd er nog hard gewerkt (en netjes in de boekjes geschreven) en na een paar maanden besloten we dat dit misschien niet helemaal was waar we naar zochten. Begrijp ons niet verkeerd, we hebben echt wel veel geleerd! Want ondanks dat we wisten hoe we een camera moesten bedienen, deden we toen we begonnen nog veel op automatische stand. Door veel - samen - te oefenen leerden we in ieder geval hoe we onze instellingen handmatig konden bedienen en op een creatievere manier te kijken naar de beelden die we schoten.


De jaren daarna besloten we beiden om van onze fotografie een full-time business te maken, volledig autodidact. We geloven nog steeds dat je het meest leert van je eigen fouten - en die van elkaar - en zo te groeien als mens en onderneemster. Heel af en toe zagen en spraken we elkaar nog, om elkaar te helpen of gewoon even wat frustraties te delen. De brug naar Female Frames werd hierdoor makkelijk gemaakt. Toen de community in de verkoop ging besloten we er samen vol voor te gaan en alle dingen waar wij van droomden werden zo opeens werkelijkheid. Want zeg nou zelf, hoe vaak krijg je de kans om zo iets unieks over te nemen? Precies. Never.


"Daphne tagde mij in het verkoopbericht van Female Frames. Tot aan de dag van de overname zag ik het nog steeds als iets-wat-toch-niet-ging-gebeuren. En nu zijn we hier, een blog voor jullie aan het schrijven. Niet eens te beginnen over wat wij in een jaar tijd dankzij deze community mee hebben mogen maken. Echt te bizar dat dingen binnen een paar maanden volledig kunnen veranderen. Allemaal dankzij een tag. " - Gaby

Op weg naar avontuur

We besloten de stoute schoenen aan te trekken en bij de vorige eigenaresse de verkoopbrochure voor Female Frames op te vragen. Je wil immers weten waar je aan begint en of het de investering waard is. Na heel wat telefoongesprekken, het inwinnen van adviezen en wikken en wegen werd een afspraak voor de kennismaking ingepland. Daar gingen we dan, van Rotterdam naar Veghel. Een gezellige roadtrip inclusief boeiende gesprekken, tankstationvoer en gezonde spanning. We hadden geen idee wat ons te wachten zou staan.


In de auto deelden we onze pitch en alle redenen waarom we dit zo graag zouden willen overnemen. Mocht je ons een beetje kennen, Daphne is de regeltante en Gaby houdt het vaak op improvisatie. Top duo. Toen we eenmaal aan de keukentafel zaten ging het eigenlijk vanzelf. We spraken vanuit een passie en we hadden dezelfde toekomstvisie voor deze commumity. Al snel werd duidelijk dat ook Maike (de vorige eigenaresse waar we het telkens over hebben) enthousiast werd van onze plannen en al tijdens het gesprek gaf ze aan Female Frames aan ons te willen verkopen. Je wil niet té enthousiast doen, maar we konden wel janken van geluk. In plaats daarvan gaven we elkaar een dikke high-five onder de tafel. Vriendin, we did this!


"Als twee dolgelukkige kinderen besloten we - nadat we alles hadden doorgesproken en de deur achter ons dichtgooiden - om het gewoon eens even lekker op een schreeuwen te gooien in de auto. Verdomd trots."

To be continued..

Hoe onze weken er daarna uitzagen zullen we binnenkort nog eens met jullie delen, we hebben jullie namelijk nog meer dan genoeg te vertellen. We zouden zeggen brand los in de comments! Hebben jullie vragen aan ons? Als jullie de kans hadden gekregen om Female Frames over te nemen, hadden jullie dit dan ook gedaan? We zijn benieuwd! Talk to you later.


Liefs,

Gaby en Daphne
124 weergaven1 opmerking
bottom of page