top of page

Alles wat je nodig hebt als fotograaf

Bijgewerkt op: 20 jul. 2022

En ja, echt. Eigenlijk heb je hiernaast alleen nog maar je camera en je bewerkingsprogramma nodig om je onderneming te kunnen draaien. Een goede workflow is ontzettend belangrijk, maar waar te beginnen?Tam (fulltime webdeveloper) en Brenda (professioneel fotograaf) bundelden hun krachten tot de succesvolle, Nederlandse-talige tool Studio Management. Een platform waarbij je alles wat je nodig hebt als fotograaf binnen handbereik hebt. Zo kun je efficiënter te werk gaan en heb je aan het eind van de dag meer tijd over voor andere zaken! Hoe dit werkt en wat de voordelen hiervan zijn vertelt Tam in onderstaande post persoonlijk aan je.


" Studio Management is ontstaan doordat mijn vriendin Brenda Olie, newbornfotograaf én dus mega chaoot, steeds tegen dezelfde zaken aanliep binnen haar onderneming. Als webdeveloper en automatiseringsliefhebber zag ik volop mogelijkheden om haar te helpen efficiënter te gaan werken."

De uitkomst voor vele fotografen

Studio Management richt zich op de fotograaf die werkt met klanten. In eerste instantie werd hierbij gebruik gemaakt van de werkwijze van Evan Brenda, waarbij vooral de tijd-besparende tools als email-templates en digitale contracten al een groot voordeel waren. De tijd die zij won doordat zij alles netjes bij elkaar had staan én nooit meer in losse mapjes op haar computer hoefde te zoeken was voor haar al een enorme uitkomst. We besloten daarom om haar hele onderneming onder de loep te nemen en niet alleen emails en contracten, maar alle processen te gaan digitaliseren. Dit bleek niet alleen voor Brenda een wereld van verschil te maken, andere fotografen haakten direct aan.

Waarom Studio Management het ook voor jou makkelijker maakt

Eigenlijk is het heel simpel: Studio Management helpt overzicht te houden. En dat is wat we allemaal nodig hebben! Het hele systeem is ervoor gemaakt om al jouw digitale processen op één plek te houden en heeft als resultaat dat je georganiseerd bent en je voor de volle honderd procent in controle bent over jouw onderneming. Een uitkomst voor chaotische creatieve breinen met veel aan hun hoofd! Maar.. ook zéker een uitkomst voor de georganiseerde fotografen die hun gestructureerde brein nu eindelijk gedigitaliseerd zien worden. Zie het al een totale klantenreis: je begint met het binnenhalen van jouw klant als lead en daarna kom je in het proces van het aanleveren van de shoot, het samenstellen van een album, betalen met iDeal en tot slot het versturen van een evaluatie formulier. Alles, maar dan ook echt alles is mogelijk binnen Studio Management en aan elk detail wordt gedacht.


We nemen je even mee..

Want om jou een goed overzicht te geven van hoe Studio Management in zijn werk gaat, is het fijn om te weten waar je begint. Je moet het zo zien: De klant komt binnen in het systeem via jouw contactformulier op je eigen website. Deze koppel je binnen een paar klikken aan je Studio Management. Vanuit hier kun je deze lead omzetten naar (betalende) klant. Vervolgens heb je de optie tot het versturen van e-mailtemplates, offertes, contracten, brochures etc. You name it, we got it!

 

Zodra je boekingsformulier wordt teruggestuurd en je klant “binnen” is kun je via een workflow op een door jou aangegeven tijdstip mailtjes laten versturen. Dit kan een week voor de shoot, dag voor de shoot en na de shoot. Hierin vind je gaande weg jouw ideale manier. Wanneer de shoot heeft plaatsgevonden heb je de mogelijkheid jouw bestanden te verwerken in een online galerij. Afhankelijk van jouw verdienmodel kun je Studio Management inzetten met een slideshow bij jouw en samen met je klant door het keuze selectiesysteem gaan. Je kan er ook voor kiezen om jouw klanten helemaal zelfstandig (online in eigen tijd) de hartjes bij hun favoriete foto’s te laten zetten. Hierdoor houd jij weer meer tijd over voor andere zaken. Kortom: Studio Management zet alles klaar en jij kiest als fotograaf welk onderdeel jij wil en gaat gebruiken binnen jouw onderneming. Jij bent hierin helemaal vrij. Tijd over? Check deze video ter demonstratie.

 


Up-selling

Je kunt ervoor kiezen om prachtige albums te ontwerpen, direct downloads voor de klant beschikbaar te stellen en binnenkort kun je zelfs je eigen producten toevoegen in de shop. Kers op de taart? Klanten kunnen direct via iDeal openstaande facturen afrekenen.

"Terwijl je in de supermarkt loopt krijg je de notificatie van jouw sale binnen en het systeem zet je factuur automatisch op betaald. Hoe handig is dat? Studio Management werkt voor jou!"

Studio Management is een Nederlands systeem met grote ambities. Het is gebouwd met de nieuwste techieken en is hierdoor enorm schaalbaar. Hun missie om het leven van fotografen zo makkelijk mogelijk te maken, maken ze hierdoor volledig waar.

 

Ben jij nou ook helemaal enthousiast geworden en wil jij kijken wat Studio management voor jouw onderneming kan betekenen? We've got you covered. Door gebruik te maken van de partner-code "FEMALEFRAMES" krijg je niet alleen 50 procent korting op het eerste jaar, maar óók nog eens 25% op jouw tweede jaar. We hopen dat je er net zoveel gemak uithaalt als wij en dat je mede dankzij deze tool een workflow kunt creëren waar je rust aan overhoudt. Schrijf je hier in!


Succes lieve Female! Liefs,

Tam en Brenda (Studio Management) Gaby en Daphne (Female Frames)

367 weergaven0 opmerkingen
bottom of page