top of page

Recap: Algarve Retreat 2022

Wellicht zagen jullie al een hele hoop backstage-beelden en resultaten voorbij komen, maar afgelopen maand mochten we dan eindelijk naar de Algarve voor het jaarlijkse retreat. Wat. Een. Week. Er kwamen al veel berichten binnen met de vraag of er volgend jaar een nieuwe editie op de planning komt.. Ja, zéker! We zijn - nog heel even - aan het bijkomen, maar beloven snel weer te gaan plannen voor 2023. Om jullie vast een klein beetje lekker te maken, nemen we jullie tóch nog een keer mee van dag tot dag.Een goede voorbereiding is het halve werk..

Een hele reis plan je nou eenmaal niet in één dag en dus waren wij al maanden in de weer om alles tot in de puntjes te regelen voor onze deelneemsters. Waar gaan we heen? Hoeveel dagen? Welke shoots organiseren we? Waar gaan we verblijven? Welke toffe leveranciers benaderen we vanuit Nederland en wie kunnen we contacten in Portugal zelf? Wie is de aangewezen persoon om een workshop te verzorgen? Lijstjes, lijstjes en nog eens lijstjes. We wilden voor de meiden een ervaring neerzetten waar zij het over een paar jaar nog steeds over zullen hebben. En dat deden we!


Wanneer de globale planning staat vinden wij het altijd belangrijk om vast kennis te maken met de omgeving. Zo gingen we in april al op pre-trip om de locaties vast in het echt te bekijken en bijvoorbeeld te meeten met de lokale leveranciers. Restaurants werden al voorgeproefd en gereserveerd en de parkeerplaatsen bij de stootlocaties vast genoteerd. Om te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt, laten we dan ook echt niets aan het toeval over. Check, check, dubbel check :-)


In oktober - twee dagen voordat de deelneemsters zouden arriveren - waren wij al aanwezig in Portugal om de laatste puntjes op de i te zetten. En toen was het eindelijk zover.. Gaan jullie even mee terug?


Foto: Daphne de Vries Photography


14/10 - Bem vindo a Portugal!

De boodschappen zijn gedaan, onze koffers staan al bij de accommodatie en over een aantal uur ontmoeten we Peggy: de videograaf die deze week voor ons alles achter de schermen komt vastleggen. We hebben nog even de tijd om te ontspannen en duiken nog snel het zwembad in voordat we de meiden van het vliegveld moeten ophalen. Voor ons ook altijd even spannend, we hebben de deelneemsters nooit ontmoet en hopen dan natuurlijk dat het tussen de meiden goed gaat klikken. We besluiten om vast richting Faro te rijden om daar nog even uitgebreid met z'n drietjes te lunchen. Het zonnetje schijnt deze week volop, wat een geluk! Daar krijgen we automatisch een goede mood van :-). De deelneemsters - en Stance, onze fantastische extra toevoeging aan deze week - komen in drie vluchten aan, dus we moeten even geduld hebben. De meiden die als eersten arriveren trakteren we op een drankje en de sfeer zit er meteen goed in! Wanneer onze laatste, grotere groep aankomt kan het feest beginnen. Meteen leuk om te merken dat een aantal elkaar al hebben leren kennen in het vliegtuig! Al die meiden, al die namen. Toch altijd even een flink klusje deze allemaal te onthouden hoor.


Inladen en gaan! Alle meiden in de bussen en een uur karren richting onze eerste accommodatie. We verblijven de komende dagen in Hotel Rural Bricia du Mar in het mooie plaatsje Ferragudo! Na het inchecken en het bekendmaken van de kamer-indeling ontmoeten we elkaar 's avonds nog even bij het restaurant voor een welkomstdrankje. Ondanks dat velen van ons wat moe zijn van de reis, is het meteen heel gezellig! We vertellen de meiden wat er de komende dagen staat de wachten, veel daarvan was tot deze avond namelijk nog een kleine verrassing.Foto's: Gaby Rosa Sobral - Studio Sincera

15/10 - Bom dia!

Goedemorgen, Portugal! We beginnen de dag met een hotelontbijt - inclusief pastel de natas - waar de meiden vanaf een uur of 9 konden aanschuiven. Nog even een beetje uitslapen voordat de drukke dagen beginnen. Ondertussen is Stance de laatste voorbereidingen aan het treffen voor de eerste - van de twee - workshops. De locatie heeft voor ons een fijn plekje in de tuin geregeld waar wij bij elkaar kunnen komen. Op z’n Portugees natuurlijk geheel verzorgd met hapjes en drankjes voor tussendoor. Om 11 trappen we de week af met de workshop “Let’s Get Creative”, waarbij Stance de meiden fijne tools mee heeft kunnen geven om op een andere manier naar hun werk te kijken. Naast het delen van haar ervaringen is er genoeg tijd voor een opdracht en het stellen van vragen. We merken meteen dat de meiden alles wat ze hebben geleerd willen toepassen en dat is maar goed ook.. Vandaag staat namelijk de eerste shoot op de planning!

We ontmoeten “ons” modellenkoppel Lucky en Leonardo in restaurant Animus in Alvor, waar we we van alles aan lekkers geserveerd krijgen voor de lunch. Daarna rijden we met de hele groep door naar één van de, al dan niet hét mooiste strand van de Algarve: Praia da Marinha. Klein detail.. Het is zaterdagmiddag in oktober en na een week vol regen is het vandaag opeens een graad of 25. Wat dat betekent? Vol strand. Plan B. We lopen gewoon een stukje verder naar een afgelegen stuk strand. Worth it! De meiden zijn vooraf onderverdeeld in 3 groepen van 4 en krijgen ieder 20 minuten de tijd om Lucky en Leonardo te shooten in het zand. Het is altijd even wennen als je met een groep moet samenwerken, maar gelukkig ging dit echt wel heel erg fijn. Na een korte pauze gaan voor het tweede deel van de shoot: het water in! Oh jongens, wat een beelden! Het enthousiasme onder de deelneemsters is fantastisch om te zien.

“Moeten we echt zo eerst uiteten? We willen alles meteen inladen!”. Ha-ha. Nou hebben we een reservering staan bij restaurant O Pescador, met uitzicht op de kustlijn van de Algarve. We weten zeker dat ze dit tóch niet hadden willen missen. Na het diner bedanken we Lucky en Leonardo voor de fijne samenwerking en wachten nog even tot de taxi hen komt halen. Als we na een half uurtje - en heel wat enge, donkere, stijle wegen - terug zijn bij de accommodatie besluiten sommigen meteen aan het werk te gaan. We vinden een aantal verdwaalde fotografes achter de laptops in het hotelrestaurant met een Sangriaatje. Helemaal gezellig! We hebben ze wel vriendelijk verteld dat er nog een hoop drukke dagen op de planning staan, dus slaap is geen overbodige luxe :)Foto: Daphne de Vries Photography


16/10 - Something different

Ook vandaag hebben we weer een toffe workshop van Stance gepland staan. Gisteren leerden de meiden hoe je op een creatieve manier naar je eigen beelden kunt kijken, vandaag gaat het vooral over de aanpak. Hoe creëer je rust voor jezelf? We willen je het liefst alles vertellen over wat er in deze workshop aan bod is gekomen, maar wellicht dat je zelf eens het geluk hebt deze te kunnen volgen bij Stance. Geloof ons, écht heel waardevol om op deze manier nieuwe inzichten te krijgen!

Na - wederom - een gezellige lunch in het centrum van Ferragudo, hebben we vandaag een iets langere rit op de planning staan. We zitten een uur in de bussen naar Praia da Bordeira, in het westen van de Algarve. Ondanks dat we gisteren ook al op een strand waren, is de look en feel van deze locatie totaal anders. Het is vandaag ook nog eens een mindere dag qua weer en dat zorgt voor een extra dimensie. Hoe tof kunnen regen en mist zijn? De meiden zijn voor deze shoot onderverdeeld in nieuwe groepen, maar krijgen hier ook weer 2 keer 20 minuten de tijd om helemaal los te gaan. We hebben voor deze shoot Ashley bij ons, die ook nog eens 21 weken zwanger blijkt te zijn! In eerste instantie was de shoot bedoeld als een meer editorial/fashion opdracht, maar dit mooie nieuws zorgde ervoor dat de meiden qua beelden alle kanten op konden. Zo kan iedereen voor zichzelf bepalen wat ze wil uitstralen of wat ze wil vastleggen. Het veranderen van groepen zorgt er niet alleen voor dat er geen “kliekjes” ontstaan, maar ook dat je telkens een andere kijk/dynamiek krijgt.

Omdat de shootlocatie afgelegen ligt, eten we snel even wat bij het dichtstbijzijnde restaurant. Het zijn lange dagen en als je een uur heen moet, moet je deze natuurlijk ook weer terug. Het is dan ook niet gek dat er een aantal meteen hun bedje in duiken :)Foto's: Nikki Vroom - Tjiez


17/10 - Day off

Naast heeeeul hard werken, is het deze week natuurlijk ook stiekem een beetje vakantie. Nadat alle koffers zijn ingepakt, hebben de meiden eerst nog even tijd om onze “stand” van DreambooksPro te bekijken. Zij hebben speciaal samples toegestuurd, zodat de albums in het echt te bewonderen zijn. Uiteraard geen verplichting, maar toch leuk dat dit kan!

Daarna is het tijd voor onze mon-day-fun-day. We gaan vandaag de boot op, want als je in de Algarve bent dan kan een grottentour natuurlijk niet ontbreken. Samen met een guide varen we langs de kust en genieten we van een zonnetje! ’S middags moeten we een uurtje rijden, want de nieuwe accomodatie staat op de planning. We verblijven de komende dagen in 4 prachtige appartementen op een stuk land net buiten Tavira. Wanneer de spulletjes zijn uitgepakt brengen we de meiden - en het “bruidspaar” wat net is gearriveerd naar het centrum, waar ze even kunnen genieten van wat vrije tijd terwijl wij de boodschappen doen. Er worden nieuwe profielfoto’s geschoten en de souvenirs voor thuis worden ingeslagen! Helemaal gezellig. We meeten ’s avonds voor de shared dining bij restaurant Come na Gaveta. Nog even ontspannen voor de grote dag morgen!Foto: Gaby Rosa Sobral - Studio Sincera || Felipa & Sara - weddingplanners byMatilda

18/10 - Let’s get married!

Yes! Vandaag is het zover; de main event van het retreat staat op de planning. Vandaag wordt er getrouwd :-) Na het gezamenlijke ontbijt vertrekken we naar het - niet overdreven - prachtige Vila Monte Farm House, waar de weddingplanners van ByMatilda al vol aan de slag zijn om er een sprookje van te maken. De locatie heeft voor een heerlijke lunch gezorgd, zodat de meiden opgeladen aan de dag kunnen beginnen! En dat doen we natuurlijk wel op een hele leuke manier.. de first look! Niet tussen het bruidspaar hoor, maar tussen de deelneemsters en hun modellen voor de dag. De reacties? Priceless. Beau schitterde meteen in haar mooie jurk van Keep Its Find en Robbie droeg het pak van Misura in stijl. We kunnen er écht nog dagen over napraten, want alles aan deze dag was perfect. De locatie, de stijling, het licht, het zonnetje, de leveranciers.. Wauw!

Je vraagt je vast af hoe zo’n dag er nou uitziet? We zorgen ervoor dat het een bruiloft wordt met een begin en een eind en verdelen deze in tijdslots. De dag start met de aankleding van bruid en bruidegom, er wordt een ceremonie nagebootst, er is genoeg tijd om het bruidspaar op locaties naar keuze te shooten (zowel met “harder” daglicht als tijdens het golden hour) en deze bruiloft werd afgesloten met een diner-setting en een dansje bij het kampvuur. Dit laatste terwijl de zon al onder was, zodat er ook kan worden geoefend met flitslicht. Het blijft - ook voor ons - leuk te zien dat ieder haar eigen manier van fotograferen heeft. Veelal dezelfde settings, maar het resultaat is steeds zo anders!

It’s a wrap en dat sluiten we natuurlijk gezellig af! “Onze” bruidegom Robbie vond het geen probleem zich te ontfermen over maar liefst 17 vrouwen en stond de hele avond achter de barbecue. Boys will be boys :) Lekker eten, een drankje, spelletjes en goede gesprekken. Wat een geslaagde week!


Foto's: Daphne de Vries Photography


19/10 - Heading home

Na deze intensieve dagen is het weer tijd om naar huis te gaan. ’S ochtends vertrekken we nog even naar Tavira om daar met z’n allen te ontbijten en daarna is het tijd de spullen weer bij elkaar te zoeken. De eersten vliegen pas later op de middag dus er is ook nog even tijd om wat na te bewerken. Meiden met dezelfde passie in een ruimte is echt goud. Deze hele week was goud. We gaan naar huis met nieuwe inzichten, prachtig portfolio-materiaal en een hart vol. Wij hebben genoten en onze handen jeuken direct om de plannen voor volgend jaar op te zetten!

Ga jij met ons mee op avontuur?


Liefs,

Gaby en Daphne--


List of suppliers

Couple - Leonardo & Lucky

Organisation: @female_frames

Models: @luckychantal @leovictorion

Jurk: @ditislot

Sieraden: @happyhippies.atelier

(Location: Praia da Marinha)

Editorial - Ashley

Organisation: @female_frames

Models: @ashleyintveld

Jurk/hoed: @ditislot

Sieraden: @happyhippies.atelier

(Location: Praia da Bordeira)

Organisation: @female_frames

Wedding planner and decor: @bymatilda.pt

Venue: @octant.vilamonte

Bride: @beauvanboheemen

Groom: @vosrpc /@elementfyre

Dress: @keepitsfind_bridal

Suit: @misuraweddings

Stationery: @lennekeontwerpt

Muah: @noukstyle

Rings: @happyhippies.atelier

Wedding cake: @migalha_doce

Flowers: @floristaodesejo

Rentals: @bcplanning_rentals

108 weergaven0 opmerkingen
bottom of page