top of page

Deze Females gingen mee naar Puglia..

Bijgewerkt op: 3 jul. 2022

..en dít is wat zij er nou écht van vonden.Toen wij Female Frames in juli 2021 overnamen, hadden wij nog geen idee dat onze eerste grote uitdaging in oktober al zou komen. Toen de vorige eigenaresse ons vroeg of wij wellicht meteen het, door haar geplande, retreat over wilden nemen zeiden we natuurlijk meteen ja! Wel stiekem een beetje met de nodige stress, want er moest nog een hoop geregeld worden. Ook was dit voor ons de eerste grote trip waar wij als organisatie bij aanwezig mochten zijn. Binnen een aantal weken maakten we planningen en lijstjes, boekten we een pre-trip en belden we heel wat af om de leukste leveranciers en modellen te verzamelen. Toen we het vliegtuig naar Puglia, Italië pakten waren we dan ook lichtelijk zenuwachtig, maar vooral rete-enthousiast. Hoe freaking tof dat wij deze reis mogen hosten?


Foto door: Daphne de Vries Photography We kunnen er nog uren, misschien wel dagen, over napraten.. Wat was het een feestje! Een loveshoot in Ostuni met maar liefst twee prachtige koppels, een gezinsshoot bij Polignano a Mare én een bruiloft van aankleedmoment tot diner bij het oogverblindende Masseria Spina. Tevens ook onze slaapplek, zo ontzettend gaaf (en gezellig :)).


Foto door: Daphne de Vries Photography Modellen: Karim Sahhar en Renee Velema Wat we tussen het shooten door deden? Vooral heel veel kletsen, uh netwerken.. Toch heerlijk zo'n kippenhok van 14 vrouwen met dezelfde passie? Er werden twee workshops gegeven, we genoten van de zuid-Europese sfeer, aten bij gezellige restaurants en genoten 's avonds van een drankje en een spelletje. Oh én we leerden panzarotti maken van een te lieve Italiaanse nonna. De perfecte balans tussen werk en vakantie.

Ciao bella's! Dit zijn de Females die met ons mee gingen op reis. Het gezellige rijtje van links naar rechts: Susan Keijsers (Puur Susan Fotografie), Tanja Frey (Tanja Frey Photography), Claudi Linssen-Slot (Claudfoto), Sharon Mafficioli (Sharon Mafficioli), Linda-Jane van Soerland (Linda-Jane Fotografie), Daphne de Vries (Daphne de Vries Photography), Gaby Rosa Sobral (Studio Sincera), Simone van de Wouw (Simone van de Wouw Photography), Maaike Hogebrug (Maaike Hogebrug Fotografie), Britt van Soest (Britt van Soest Fotografie), Eline Nijburg (Eline Nijburg Photography), Lieke Dekkers (Lieke Dekkers Fotografie), Ingrid Meeusen-Bot (Ingrid Bot), Margaritha van Houten (Moments by Margaritha), Josan van den Broek (Stories by Josan).Lieke Dekkers Fotografie: "In oktober 2021 ben ik met Female Frames naar Puglia geweest en wat was dit tof! Ontzettend veel geleerd. Niet alleen van de workshop die werden gegeven - welke we direct konden toepassen in de praktijk - maar ook van elkaar. Op pad met 14 andere fotografen met allemaal dezelfde passie in een prachtige omgeving! Top geregeld, onwijs veel mooie foto's kunnen maken, enorm veel geleerd en los van dat ook nog genoeg tijd en ruimte voor een heleboel gezelligheid. Bij terugkomst overladen met nieuwe inzichten welke ik nog steeds aan het toepassen ben! Het is de investering dubbel en dwars waard!"

Tanja Frey Photography: "Een workation in Puglia…, alleen dat klinkt al hemels, toch! Dagen rondstruinen met andere vrouwelijke fotografen, die ook met een ‘camera-oog’ kijken en elke straathoek of mooie lichtinval vast willen leggen. Daar keek ik wel naar uit! En zo bleek het ook te gaan; na elkaar via Zoom te hebben gesproken, ontstonden er carpoolgroepjes en ontmoetten we elkaar op Schiphol. Vijf dagen dompelden we ons onder in fotografie met workshops, verschillende shoots met als kers op de taart twee fijne modellen die in het onecht met elkaar verbonden werden. Tussendoor doken we terrasjes op, aten we de heerlijkste Italiaanse gerechten en voerden we de mooiste gesprekken tot diep in de nacht. Naast heel veel foto’s en wat meer kennis hebben we er een levendig fotografieclubje aan overgehouden! Heel blij dat ik toen meteen naar mijn ‘dit wil ik’ gevoel geluisterd heb!"

Britt van Soest Fotografie: "In één woord GEWELDIG! Wat heb ik veel geleerd van deze retreat. Niet alleen van de dames van de organisatie, maar ook van alle meiden die aanwezig waren. Het is een heerlijke combinatie van leren, genieten, gezelligheid, ontwikkelen en groeien. Niet alleen op fotografie gebied, maar ook op persoonlijk gebied. Breng 15 enthousiaste dames samen die dezelfde passie delen en breng ze naar de mooiste plekken met de tofste modellen en een fijne organisatie: de retreat. Het is de beste investering voor je fotografie bedrijf en het mooiste cadeau voor jezelf."

Leveranciers

We logeerden de eerste dagen bij Borgo San Marco en daarna op de wedding-locatie Masseria Spina, beiden echt de moeite waard om eens te googelen. De workshops werden verzorgd door @storiesbyjosan. Ook willen we graag credits geven aan alle fantastische leveranciers waarmee we deze editie mochten samenwerken! Koppelshoots Ostuni Centrum

Koppel 1: @larsvanos @caitlinspelbos

Koppel 2: @mattia.liv @tatiale


Motherhood Polignano a Mare

Modellen: @iamsaraderrico @marc.o.rasta

Jurk: @beloveddresses

Kids fashion: @bajestudio


Bruiloft Masseria Spina

Modellen: @reneevelema @karimsahhar

MUAH: @studiodonna_estetica @vitosatalino_official

Jurk: @keepitfinds_bridal

Pak: @michaelgisoweddings

Ringen: @melinawaty_com

Stationery: @kjoetcards

Taart: @budina_pasticcina

Locatie: @masseriaspina

Styling: @saradericcoevents

Meubels: @degicomplementi

Bloemen: @lamiafioraia ___________Dit jaar organiseren wij weer een Photography Retreat, dit keer naar de Algarve in Portugal! Helaas - voor jullie dan - was ook deze editie binnen een aantal uur uitverkocht. Wat we wel kunnen bevestigen is dat er in 2023 gewoon weer een reis op de planning staat. De bestemming houden we nog heel even geheim hoor :-) Ga jij met ons mee? Liefs,

Gaby & Daphne


74 weergaven0 opmerkingen
bottom of page