top of page

5 facts over onze social media

Soms zijn er van die dingen waar je misschien he-le-maal niets aan hebt, maar die je wel altijd graag had willen weten.Het gebeurt ons vaker dat anderen eigenlijk geen idee hebben van hoe wij te werk gaan of hoe groot de community eigenlijk is. Verbaasde blikken als we vertellen hoe vaak we worden getagd of welke vragen er regelmatig worden gesteld. Wie zijn we eigenlijk en wat doen we precies? Dus bij deze: een aantal random facts over Female Frames!


Binnen 24 uur worden we zéker 50 keer getagd

Ja, écht. Onze Instagram maakt dagelijks flink overuren en dat allemaal dankzij jullie! En mocht je denken: bij zoveel tags zullen jullie vast lang niet alles zien. We zien alles. We zullen maar niet verklappen dat elke individuele tag bij ons in de direct messages terecht komt en wij deze dus dag in dag uit openen. Valt jouw foto ons meteen op? Dan krijg je van ons een safe! Wie weet gebruiken wij jouw foto namelijk later nog eens op de pagina.

We spenderen zo'n 4-6 uur aan het samenstellen van de week-content

En om daar meteen maar op door te gaan.. We spenderen zo’n 4-6 uur aan het samenstellen van de week-content. We kunnen je vertellen, het uitzoeken hiervan is voor ons altijd weer een opgave. Per week zijn er zes onderwerpen: Monday Mood (wordt binnenkort vervangen door deze blogposts), Talent Tuesday, Wedding Wednesday, Topic Thursday, Friday Favorite en we sluiten de week af met een quote of vraag. We proberen hier zoveel mogelijk variatie inbrengen. Als échte lijstjes-freaks (is dat een woord?) houden we alles bij in talloze spreadsheets. Zo zorgen we ervoor dat de onderwerpen tijdens de topics gevarieerd blijven én dat we geen enkele fotograaf te vaak noemen. Zo geven we iedereen een eerlijke kans op een plek op de pagina.This is a two-women job

Mocht iemand zich het afvragen: ja, wij doen echt alles maar met z’n tweeën. Elk bericht binnen de Facebook-groep, alles wat wij binnen krijgen via de DM.. We controleren letterlijk alles. Met een community van bijna 4000 actieve Females zijn dit heel wat antwoorden te geven, maar dit maakt ons werk ook zo leuk. Zelf doen we hier ook genoeg inspiratie door op.Yes, nieuwe volgers!

Sinds de overname van de community in juli 2021 hebben we er maar liefst 2000 volgers op Instagram bij gekregen. Natuurlijk draait het - ook voor ons - niet alleen om cijfers, maar we zijn er toch flink trots op. Zo weten we dat het continu zichtbaar zijn dus écht effect heeft gehad. Nog zo'n random fact: onze volgers bestaan voor 94.6% uit vrouwen en de overige 5.3% is man. Met een open account is het lastig om hier toezicht op te houden, maar dat is ook helemaal niet erg. Voor de Facebook-pagina controleren wij hier wel handmatig op. Het blijft nou eenmaal Female Frames.


Het verschil tussen Facebook en Instagram

Facebook en Instagram hebben beiden een ander doeleinde. Zo is de Instagram echt bedoeld om fotografes in het zonnetje te zetten, waardoor anderen weer inspiratie op kunnen doen. Facebook is er puur om jouw vragen te stellen en indien mogelijk een ander uit de brand te helpen! Wist je dat er dagelijks wordt gevraagd om vervanging voor bijvoorbeeld een bruiloft? Hoe fijn dat deze vrijwel altijd binnen no-time wordt gevonden. Lang leve het internet!

Nog geen lid op één van de twee socials? Meld je hier aan voor de Facebook-groep (vergeet de vragen niet te beantwoorden, anders kunnen we je helaas niet toelaten) of neem een kijkje op de Instagram-pagina.

Liefs,

Gaby & Daphne88 weergaven0 opmerkingen
bottom of page